win 2000 serial keygen
We komen aan het einde van deze cursus "Van niets tot iets"
Laat mij a.u.b. via een e-mail weten wat je er van vond. Heb je er iets van geleerd, vond je het niks, wil je meer weten, snap je er nog steeds niks van, laat het me weten. Wie weet, als er vraag naar is kom ik binnenkort misschien wel met de cursus "Van iets naar meer".
Hieronder staan nog een aantal weetjes m.b.t. het maken en beheren van een pagina. Wees verstandig, lees ze door !
Extra lesje : Uploaden en andere algemene weetjes.
Uploaden
Je weet nu hoe je een paginaatje moet maken en hoe je hem kan bekijken. Nu moet ie alleen nog even voor de rest van de wereld zichtbaar worden. Hoe ? Simpel. Gewoon jouw pagina uploaden (omgekeerde van downloaden) naar een computer die voor iedereen toegankelijk is. Vraag hiervoor eerst een beetje ruimte aan op een server bij een hosting-provider. Dit kan gratis, wat zeker is aan te raden voor beginners. Nadeel is echter dat deze gratis providers vaak tragere producten leveren, geen (goede) helpdesk hebben en vaak ook advertenties laten zien op jouw pagina. Vind je de nadelen iets te groot , dan kun je uiteraard voor een betaalde host kiezen.
Maar goed. Stel je hebt zo'n account aangevraagd bij bijvoorbeeld
Lycos. Je krijgt dan vervolgens van hun een aantal gegevens doe je nodig hebt om je pagina te uploaden, namelijk een Host name of ftp adres, een username (gebruikersnaam) en een password (wachtwoord).
Download als FTP programma WindosCommander van
http://www.ghisler.com/ is Nederlands en gebruiksvriendelijk.
Vervolgens vullen we deze gegevens in in een FTP programmaatje en connecten (verbinden) we onszelf aan de server. Je ziet nu, als het goed is, twee rijen bestanden met twee pijltjes ertussen. Een kant is je eigen computer, rechts de server (internet). Door door bestanden van het ene venster naar het andere te slepen kun je dus een bestand van je eigen computer naar de server uploaden.
Let op ! dat het eerste betand dat zichtbaar moet worden "index.html" heet. Als deze namelijk een andere naam heeft zal er niets verschijnen. Sommigen providers willen als eerste pagina “Default.html” en weer anderen willen “Home.html”. Dus eerst navragen.
Browsercompatibiliteit
Aangezien Netscape en Microsoft het niet helemaal lekker met elkaar kunnen vinden, willen ze nog wel eens vervelend gaan doen. Het resultaat hiervan is dat een html code er bij de Navigator anders uit kan komen te zien als bij de Internet Explorer. Let hierop door je pagina voordat je hem online zet eerst aandachtig bekijkt met beide browsers.
Resolutiecompatibiliteit
Rekening houden met verschillende resoluties wordt vaak ook vergeten. Klik in Windows eens op je bureaublad, ga naar eigenschappen, vervolgens naar instellingen en verander daar maar eens je resolutie. Bekijk vervolgens deze pagina weer eens. Ziet er nu wel anders uit? Let hier dus ook goed op.
Meta-Tags
Sta je op het punt je site online te zetten, omdat je denkt dat je klaar bent ? Wacht dan nog heel even. Voor promotiedoeleinden moeten we eerst nog wat meta-tags gaan toevoegen aan je pagina. Meta-Tags moet je ergens in de head van je site zetten.